معرفی گروه

هنر اسلامی‏ به عنوان یکی از رشته‌های مهم دانشگاهی در ایران و برخی از دانشگاه‌های معتبر خارجی‏ دارای سنت تحقیقاتی و مطالعاتی قابل توجهی است. مرکز پژوهش­های هنر اسلامی در اروپا، برلین و برخی از کشورهای آسیایی همچنان به ادامه فعالیت‌های خود در عرصه هنر اسلامی‌ ادامه می‌دهند. محقق برجسته در مطالعه­ هنر اسلامی در سرتاسر نیمه­ نخست قرن بیستم باستان‌شناس و مورخ آلمانی، ارنست هرتسفلد (1948-1879) بود. الگ گرابار، همراه با ریچارد اتینگهاوزن، معرف هنر اسلامی به بسیاری از آمریکایی­ها در سال­های پس از جنگ بودند.گرابار به معماری، باستان­شناسی و مباحث نظری برآمده از هنر اسلامی گرایش بیشتری داشت. کتاب شکل‌گیری هنر اسلامی که به زبان فارسی نیز ترجمه شده است از آثار شاخص این محقق هنر اسلامی است. نشانه­ دیگر توسعة این حوزه و جهانی­شدن آن ایجاد برنامه­ آقاخان برای معماری اسلامی در دانشگاه‌های هاروارد و ام آی تی در سال 1979 بود. این برنامه، علاوه بر آموزش دادن دانشجویان دکتری تاریخ معماری و هنر اسلامی در هردو دانشگاه، ده­ها معمار، برنامه­ریز، طراح، و پژوهشگر را از سرتاسر جهان به دانشگاه هاروارد کمبریج، ماساچوست آورد. لذا به دلیل اهمیت این رشته دانشگاهی و تحقیقاتی که یکی از موثرترین دوران هنری در جهان به شمار می‌رود‏، گروه هنر اسلامی دانشگاه علم و فرهنگ با اهداف ذیل شکل گرفته است:

مطالعه و پژوهش در زمینه ابعاد مختلف هنر اسلامی

تربیت کارشناسان متخصص و متبحر در زمینه شاخه‌های مختلف هنر اسلامی

توجه به رویکردهای مختلف نظری در تبیین و سازوکارهای فرهنگی هنر اسلامی

تقویت پایه‌های علمی و مهارتی هنرجویان و دانشجویان علاقمند به هنر اسلامی

بکارگیری از تجربیات استادان و کارشناسان مطرح در زمینه هنر اسلامی برای ارتقای مبانی عملی و نظری هنر اسلامی

توجه به رویکردهای جدید مطالعاتی و بینارشته‌ای در حوزه هنر اسلامی